רמות גבוהות של כולסטרול בדם, מהוות "תמרור עצור". למרות שבחלק מהמקרים רמות גבוהות של כולסטרול בדם עלולות להיגרם עקב גורמים תורשתיים, במרבית המקרים, המצב נגרם עקב אכילה לא נכונה, ריבוי אכילת מאכלים בעלי כמות גבוה של כולסטרול ושומנים וחוסר פעילות גופנית
לפני שנכנסים ללחץ ומתחילים לקחת תרופות בכדי להפחית את הכולסטרול בדם, חשוב לדעת, שניתן באמצעות דיאטת דלת כולסטרול בשילוב עם פעילות גופנית, להפחית את הכולסטרול דרך תזונה ובכך למנוע התפתחות של מחלות כרוניות, אקוטיות ומצבים בריאותיים הרי גורל
כדי לדעת האם אתם סובלים מרמות גבוהות של כולסטרול בדם, יש צורך לערוך בדיקת דם, אשר תבדוק מהם רמות הכולסטרול שלכם באופן כללי ומהם רמות הכולסטרול הטוב (HDL) ומהם רמות הכולסטרול הרע (LDL).
ערכי הכולסטרול הרצויים עומדים על:
הכולסטרול הטוב (High Density Lipoprotein) צריך להיות באזור ה-40 מ"ג. וערכי הכולסטרול הרע (Low Density Lipoprotein) צריכים להיות פחות מ-100 מ"ג.
אנשים אשר להם ערכי כולסטרול רע (LDL) גבוהים מהנורמה, יכולים תחילה לנסות לשנות את הרגלי התזונה באמצעות דיאטת דלת כולסטרול.
חשיבות שינוי התזונה ובנוסף פעילות גופנית של לפחות 3 פעמים בשבוע (45 דקות בכל פעם), הכרחיים על מנת להימנע מלפתח סיבוכים רפואיים שונים (לדוגמא: אוטם שריר הלב, שבץ מוחי, מחלות לב כרוניות, טרשת עורקים, סוכרת, יתר לחץ דם וכדומה).
הפעילות הגופנית חשובה, שכן היא תסייע בהזרמת דם תקין בכלי הדם ובכך תעזור למנוע את הצטברות ה"פלאק" אותו רובד המכיל שומנים, כולסטרול תאי דם שונים בכלי הדם, אשר חוסם באופן חלקי תחילה ובמצבים קריטיים באופן מלא, את מעבר הדם התקין לאיברים ולמערכות הגוף בכלל וללב בפרט.
מהי דיאטת דלת כולסטרול?
שינויי הרגלי תזונה ותפריט יומי, הינו הכרחי בכדי למנוע את יתר הכולסטרול בדם ובכך למנוע התפתחות מחלות. אכילה מרובה של מאכלים המכילים כמויות גבוהות של כולסטרול ושומנים, מהווה גורם סיכון וסכנה.
מאכלים אשר אסורים לאכילה כוללים:
באופן כללי, כל מאכל אשר מכיל שומנים רווים מהחי, כגון:
- בשר כבש
- בשרים שומנים
- גבינות שמנת שמנות
- קרפיונים גדולים
- שומן בשר
- בשר הודו תחתון
- כבד
- לשון
- מוח
- כל סוגי הנקניקים והנקניקיות
- דג מלוח
- דגים מעושנים
- המבורגר
- בשר אווז וברווז
- לב
- קופסאות שימורים
- ביצי דגים ועוד
בנוסף, כל המאכלים המכילים שומנים תעשייתיים, כגון: חטיפים למיניהן ( ביסלי, צ'יפס מטוגן ועוד), עוגות ועוגיות קנויות.
כל המאכלים אשר רווים בכולסטרול ובשומן, כגון: עוגות קרם ועוגות שוקולד, חלות מתוקות, שוקולד לסוגיו, פיתות, ביסקוויטים, מאכלים המכילים מרגרינה, טורטים, בצק פריך, בצק עלים, קרואסונים, קרמבו, מיונז, וופלים, ממתקים המכילים קוקוס, מאכלים אשר טוגנו בשמן עמוק, מוצרי חלב המכילים מעל ל1.5% שומן, כגון: חלב, שוקו, שמנת, גבינה צהובה, יוגורטים, מעדני חלב וכדומה.
מאכלים מותרים ומומלצים לאכילה כוללים:
באופן כללי כל הפירות והירקות מאוד מומלצים, שיבולת שועל, סיבים, טחינה, אגוזים ושקדים למיניהן, דגים רזים (לדוגמא: פילה, דגי ים), מוצרי חלב דלי שומן, בשר בקר רזה, מומלץ לאכול שן שום אחת בכל יום, שתיית מיץ רימונים או מיץ ענבים סחוט וטבעי, שימוש בשמן חמניות, תריס או סויה במקום מרגרינה, הוספת תמציות עלי זית, זרעי ענבים, פסיליום ועוד.
בנוסף, מומלץ לוותר על טיגון האוכל ובמקום לבשל, לאדות או להכין על הגריל.
מומלץ לאחר התייעצות עם הרופא המטפל, לקחת תוספי תזונה, כגון: ויטמין E, כולסטין, כרומיום פיקולינט, אנטיאוקסידנטים, אומגה 3, לציטין ועוד.
בנוסף נמצא, ששתיית כוס יין אדום ביום תעזור בהפחתת הכולסטרול.
אולי יעניין אותך גם:
סובלים מכולסטרול גבוה? יש לנו מתכוני דגים בריאים ומשובחים עבורכם