סובלים מכולסטרול גבוה? יש לנו מתכוני דגים בריאים ומשובחים עבורכם

קשה לאתר נוכחות של כולסטרול גבוה, בשל היעדר תסמינים. אך אפשר לאתר אותו על ידי ביצוע בדיקת דם בלבד. במידה ותוצאותסובלים מכולסטרול גבוה? יש לנו מתכוני דגים בריאים ומשובחים עבורכם בדיקת הדם שעשיתם לגילוי כולסטרול גבוה אינן משביעות רצון, הרופא יורה לכם לערוך בדיקות דם באופן יותר מסיבי. כמו כן, הוא עשוי להמליץ לכם לעבור עוד בדיקות כאשר ההיסטוריה הרפואית שלכם מעידה על מחלות לב או על כולסטרול גבוה, ואם אתם נכללים בקבוצת סיכון בשל לחץ דם גבוה, אתם מעשנים או סובלים מסוכרת. התזונה הנכונה לסובלים מכולסטרול גבוה בהחלט כוללת דגים, שהסוג הכי עדיף הוא דגי הים הצפוני, מכיוון שיש בהם חומצות שומן של אומגה 3 ואומגה 6, שאינן רוויות. אבל לא כולם אוהבים לאכול דגים כפי שקונים אותם ישר מהקצב, ולהם נביא מתכונים של דגים כמענה עבור מי שסובל מכולסטרול גבוה.

מתכון לדג סלמון אפוי

דג סלמון במקור מהים הצפוני, והוא רווי בחומצת שומן אומגה שלוש, החיונית לגוף האדם ומונעת המון מחלות. כדאי לאכול דג סלמון במצבים של קוליטיס, מחלות לב, טרשת נפוצה, בעיות בכלי דם, סוכרת, או לחלופין לחץ דם גבוה.

המצרכים להכנת דג סלומון אפוי:

עשבי תיבול לרבות – מיורן, רוזמרין, טימין, פטרוזיליה ואף ריחן. דג סלומון קפוא, פלפל שחור, מיץ שנעשה משלושה לימונים, שניים או שלושה שיני שום חתוכות לפרוסות.

איך ממשיכים?

להכנת דג סלומון אפוי יש להפשיר את הסלומון על ידי מיץ לימון ולסנן.
שימו את הדג על גבי התבנית המצופה בנייר אפייה, כסו בעזרת עשבי התיבול, הפלפל והשום את הדג.
ואז לחמם את תנור האפייה לכדי חום בינוני, להכניס את הדגים לתוכו למשך כעשרים וחמש דקות.

מתכון לדג הליבוט

דג הליבוט חי מאספקת אצות, ובשל כך הוא מלא בחומצות שומן מאומגה שלוש, שאינן רוויות. כדאי לאכול אותו כאשר סובלים מקוליטיס, ממחלות לב או כלי דם, מקרוהן, מעודף לחץ דם, מטרשת נפוצה או מסוכרת. ובשל כך אנו מציגים בפניכם את המתכון השני שלפיו מכינים בתוך עשר דקות בלבד את דג הליבוט.

המצרכים להכנת דג פילה ליבוט

פלפל שחור גרוס, דג פילה ליבוט קפוא, עלים ירוקים, לרבות – נענע או בזיליקום, כמות מכובדת של שום שנקצץ, פרוסות עגבנייה וכן לימון.

איך ממשיכים?

להכנת דג הליבוט יש לשמן את תבנית האפייה ואז לחמם את תנור האפייה לכדי מאה ושמונים מעלות.
תפשירו את דג הליבוט, והניחו על צדדיו עלים ירוקים, המון שום קצוץ ולימון, כמו גם פלפל שחור שנגרס וכמה חתיכות עגבנייה.
הכניסו את הדג לשקית מניילון ייעודית לתוך המיקרוגל, וחממו עד ארבע דקות, או הכניסו את הדג לתנור, עד שתראו כי הוא השחים, משמע הוא מוכן.

מתכון לדג סלמון טריאקי

דג הסלמון הפראי גדל בתוך מים עמוקים במרחבי הים הצפוני, ויש בו המון מאומגה שלוש, שידוע היא חומצה של שומן הכרחית לגוף האדם ולשמירה על בריאותו. אכילת דג הסלמון יעילה למי שסובל מכולסטרול גבוה, טרשת נפוצה, לחץ דם גבוה או סוכרת.

המצרכים להכנת דג הסלמון

חצי קילוגרם פילה סלמון, שנחתך מבעוד מועד לארבע חתיכות, כוס של יין אורז יפני, שמכונה סקה, כפית של סוכר חום כהה, חצי כוס של רוטב סויה תמרי, שתי שיניים כתושות של שום, כפית משורש ג'ינג'ר טרי ומגורד.

איך ממשיכים?

להכנת דג הסלמון הטריאקי יש להכין מרינדה באמצעות ערבוב של כל המצרכים.
יש לשים רבע כוס מהחומרים בצד, ואת כל היתר בתוך שקית במקרר, ביחד עם החתיכות של דג הסלמון, לקירור של שעה עד שלוש שעות, תוך כדי הפיכת השקית מעת לעת.
מן השקית יש להוציא את חתיכות דג הסלמון ולצלות אותן על גבי מחבת עם חום גבוה כמה דקות וביחד עם המרינדה שהנחתם בצד

בתאבון ולבריאות!

תמונה של טל מרום מטפלת בכולסטרול
טל מרום מטפלת בכולסטרול

טל מרום, מנהלת ומיידת המרכז לטיפול בכולסטרול. טל מגיעה עם ניסיון עשיר בתחום ומיד לאחר סיום הלימודים באקדמיה הקדישה את זמנה לעזור למטופלים להגיע להצלחות ותוצאות משנות חיים

אז מה היה לנו בכתבה: